Vianor


  • Teollisuushalli
  • Rakennusvuodet 1984
  • Pinta-ala yhteensä 800 m²
  • Yli 7 000 € vuosisäästöt
  • Päästövähennys noin 6 henkilöauton verran vuodessa
  • Paikkakunta Järvenpää

Vianor ratkaisi toimitilojen viilennyksen ja energiansäästön

Vianor on autohuolto- ja rengaspalveluihin erikoistunut kansainvälinen ketju, joka palvelee asiakkaitaan kaikkiaan 26 maassa yli 1 500 toimipisteen voimin. Suomessa yritys toimii maanlaajuisesti kymmenien toimipisteiden verkostolla täyden palvelun periaatteella, ja palvelee myös raskaassa kalustossa rengashuoltoasioissa.

Vianorissa herättiin kiinteistöjen ylläpidossa nykypäivän vaatimuksiin erityisesti nousseen viilennystarpeen tiimoilta. Maanlaajuisesti toimivassa ketjussa toivottiin kumppaniksi koko maan alueella palveluverkoston jo valmiina omaavaa toimijaa. Yhteistyö energiaremonteissa aloitettiin kohteista, joissa lämmitysjärjestelmän modernisointi oli akuuteinta.

Tuntui olevan silloin palveluverkosto jo valmiina, että päästiin puhumaan monen paikkakunnan yhteistyö liikkeelle.

Vianor on tällainen täyden palvelun rengas- ja autohuoltoyritys. Me palvellaan asiakkaita henkilöautoja oikeastaan kaikissa rengas- ja autohuoltoasioissa, ja raskasta puolta rengashuoltoasioissa.

Se on se tavallinen tarina, että myymälä kesällä monesti tulee liian tuskasen kuumaksi, ja se nyt vaan on tätä päivää sit jäähdyttää tuommoisia asiakastiloja.

Meillä oli kaksi kohdetta, mitkä todettiin, että vanha lämmitysjärjestelmä on tullut uusimisikään. Vähän tehtiin yhteistyötä, pilottina tehtiin ilmalämpöpumppulämmitys.

Aikataulu, kustannukset ja järjestelmän toimivuus oli sellaisia, mistä oli alun perin sovittu ja puhuttu.

Lisääntynyt mukavuus tietysti, kohtuullinen investointikustannus ja palvelun laatu.
Jarkko Haavisto
Kiinteistöpäällikkö, Vianor