Onni Forsell


  • Teollisuushalli 2 kpl
  • Rakennusvuodet 1987
  • Pinta-ala yhteensä 4 140 m²
  • Yli 15 000 € vuosisäästöt
  • Päästövähennys noin 12 henkilöauton verran vuodessa
  • Paikkakunta Nurmijärvi

Onni Forsell optimoi energiankulutusta modernisoimalla lämmitysratkaisuja

Onni Forsell Oy on 1978 perustettu tynnyreiden, IBC-konttien ja pienpakkausten puhdistukseen, kunnostukseen, romutukseen, tarkastukseen, myyntiin ja vuokraukseen erikoistunut alallaan tunnustettu ja arvostettu yritys. Yritys oli muuttanut vuonna 1987 uusiin, isoihin toimitiloihin Nurmijärven Rajamäelle.

Vuosien saatossa energiaa kului kiinteistöjen ylläpidossa paljon. Öljylämmitteisissä kiinteistöissä yrityksellä ensimmäinen askel oli päätyä lämmityskulujen leikkaamiseen modernisoimalla lämmitysratkaisut. Tuolla päätöksellä yritys teki alusta alkaen kassavirtapositiivisen kiinteistöjen kehittämishankkeen.

Se myyjän lupaama, se piti – sain sitä, mitä ostin!

Me ollaan tällä hetkellä Nurmijärvellä. Me kerätään ympäri Suomen tynnyrit ja kontit omilla autoilla, pestään ne, ja maalataan asiakkaan väreihin.

Me ollaan lämmitetty näitä halleja höyrykattilalla, ja se vie todella runsaasti polttoöljyä – eli siihen tarkoitukseen, että saatais sitä polttoöljyn kulutusta vähenemään.

Viime syksynä asensivat tähän halliin yhden lämpöpumpun, ja tuohon viereiseen toisen. Ne on mun mielestä ihan asiallisesti asennettu, ja meidän ei ole tarvinnut pitää tuota höyrykattilaa niin paljon päällä.
Jarkko Haavisto
Kiinteistöpäällikkö, Vianor