HF-Autohuolto Oy on 1993 perustettu raskaan kaluston perinteikäs Volvo-korjaamo Riihimäellä. Yritys huoltaa, korjaa ja rakentaa kalustoa ammattiliikenteeseen tarjoten muitakin palveluita merkistä riippumatta. Yritys pääsi uusiin toimitiloihin reilu vuosi sitten, mutta vanhakin halli on lähellä yhä käytössä – näin toimitilaa on lähes 8000 m2 parhaimmillaan yhdeksän metrin kattokorkeuteen asti.

Yrityksessä oltiin herätty jo vanhan hallin aikoina useaan otteeseen miettimään energiansäästön vaihtoehtoja isoissa ja esimerkiksi lämmityksessä paljon öljyä kuluttaneissa kiinteistöissä. Lämmitysjärjestelmien modernisointi molempiin halleihin – vanhaan ja uuteen – osoittautui yrityksessä alun skeptisyydestä huolimatta odotuksia tehokkaammaksi energiansäästön mahdollistajaksi.

  • Teollisuushallit 2 kpl
  • Rakennusvuodet 1989, 2019
  • Pinta-ala yhteensä 7 700 m²
  • Yli 40 000 € vuosisäästöt
  • Päästövähennys noin 52 henkilöauton verran vuodessa
  • Paikkakunta Riihimäki

Harri Frankberg, toimitusjohtaja, HF-Autohuolto Oy:

Se kuoletusaika, mikä oli laskettu tähän investointiin, niin mulla on jotenkin tunne sillain, että se alittuu huomattavasti nopeammin, mitä se oli kerrottu.

Meidän bisnes on sitä, että me ollaan täällä Riihimäellä, ja huolletaan ja korjataan kuorma-autoja, raskasta kalustoa, ja siinä me ollaan Volvon raskaan kaluston huoltopiste.

Öljyhän on poistuva, taikka vähenevä luonnonvara, ja meillä on nämä isot tilat, kuutiot, mitä lämmitetään öljyllä. Me poltetaan öljyä ihan helvatinmoinen määrä, kun me kokeillaan pitää tätä lämpöisenä, ja siinä kohtaa tuli vastaan tämä, että olisiko meille joku muu hyvä juttu, millä me saataisiin pidettyä nämä tilat lämpöisinä. Siitä nousi tämä lämpöpumppujärjestelmä.

Me säästetään öljyä valtavat määrät siinä, ja tottakai kaikki vihreät ajatukset, mitä siellä taustalla on, ratkaisee meidän toimintaa.

Kyllä mää ajattelin, että mä olin vähän skeptinen siinä, että onko se niin, että ne laskelmat, että onko ne nyt niin hyvät, miltä ne näyttää. Mutta mulla on vähän kääntyny ajatus vielä toisinpäin. Eli tammikuussa 2020, kun laitteet asennettiin, ja saatiin käyntiin, niin kertaakaan ei ole öljykamiinat käyneet.