Celsa Steel Service Oy on Suomen johtava betoniterästuotteiden jatkojalostaja ja jakelija, jonka suomalaiset syntyjuuret ulottuvat aina 1800-luvun loppupuolelle saakka. Toiminta kattaa lähes kaikki raudoittamiseen tarvittavat tuotteet ja palvelut sidelangasta tietomallintamiseen. Nykyisin yritys kuuluu Celsa-ryhmään, joka on Euroopan suurin betoniteräksen valmistaja.

Yrityksellä on kunnianhimoiset ympäristötavoitteet oman tuotannon ympäristövaikutuksien minimoimiseksi, ja nuo tavoitteet ovatkin olleet ohjaavimpia tekijöitä yrityksen energiansäästöhankkeissa. Taloudellisten säästöjen lisäksi modernisoidut energiajärjestelmät kiinteistöjen ylläpidossa tuottavat myös huomattavasti pienempää ympäristön kuormitusta nyt ja tulevaisuudessa.

  • Teollisuushallit 5 kpl
  • Rakennusvuodet 1950-luvulta alkaen
  • Pinta-ala yhteensä 12 000 m²
  • Yli 80 000 € vuosisäästöt
  • Päästövähennys noin 102 henkilöauton verran vuodessa
  • Paikkakunta Åminnefors

Jonas Sandberg, tuotantopäällikkö, Celsa Steel Service Oy:

Me halutaan olla Euroopan ympäristöystävällisin harjateräksen toimittaja.

Meidän bisnes on harjateräksen myynti Suomessa. Myydään sellaisenaan, tankoina, keloina, keppeinä, tai sitten jatkojalostetaan, leikataan, taivutetaan, hitsataan, ihan miten asiakas haluaa.

Me toimitaan useissa Euroopan maissa, eli Euroopassa on tuotantoja, varastointia ja myyntiä, ja sitten on tietysti globaalisti myyntipisteitä.

99 % meidän raaka-aineista Suomeen tulee Norjasta Mo i Ranan tehtaasta – se on ihan täysin romupohjaista.

Meillä on yhteensä noin 12 000 m2 lämmitettävää tilaa, eli konttori- ja tuotantotilaa. Näihin kaikkiin käytetään lämpöpumppuja energiansäästöön, ja myös osassa on lämmöntalteenotto.